Friday, December 31, 2010

semangat 2010

kita sudah menempuhi 2010 dengan jayanya MUNGKIN kerana setiap manusia ada cerita masing-masing.Bagi aku tahun ni ok tapi agak tertekan kerana aku PMR tahun ni tapi result dah keluar keputusan pun boleh a banyak cerita-cerita yang aku boleh kongsikan dengan korang tapi pada 29/12/2010 pasukan bola sepak malaysia telah mengalahkan pasukan indonesia pe gempak satu malaya diatas kemenangan yang memang di tunggu-tunggu tu itu antara cerita sebelum tahun baru 2011 muncul a.. Pada 1/1/2011 family aku ade a buat BBQ aku a buat bagi menyambut hari jadi kakak aku dan menyambut tahun baru ni so tengok a je gambar ni...




Wednesday, December 22, 2010

video

video gambar-gambar aku masa pergi balik Terengganu-Kelantan so enjoy a..

Tuesday, December 14, 2010

PEMBERITAHUAAN

blog ini akan berubah tema blog ini takkan menceritakan mengenai keburukan orang lain kerana saya rasa bosan apabila menceritakkan mengenai orang lain baik saya menceritakan hal diri saya betul tak????.ok bye take care harap korang jaga diri korang kerana ko rang masih dalam pemerhatian pemerhati..

Monday, November 29, 2010

hari semakin gila

hari semakin gila hidup aku pun semakin gila apabila cuti sekolah dah mula aku tak tahu apa nakbuat cuti sekolah ni tapi ....dengar citanya keluarga aku nak pegi melalui pahang,terengganu,kelantan perak dan p.pinang. harap korang dapat membericadangan atau korang dapatmemberi tahu aku kat mana tempat-tempat yang menarik di negeri-negeri yang aku cakap kan .......sila beri respon...

Tuesday, October 12, 2010

PMR

PMR sangat memeritkan diri aku aku macam nak gila dibuatnya aku rasa aku gila tapi pada tanggal 11 oktober 2010 aku telah merdeka dari belengu ke risauan dah aku dah habis PMR so jadi lepas ni boleh a enjoy puas-puas

Thursday, September 2, 2010

Monday, May 10, 2010

lencana maju


pada 8&9 aku dan kawan 2 pegi krusus lencana pengakap jaya best gila .mula-mula datang macam biasa la pengakap mula -mula istiadat mengakat bendera lepas tu kitaorang diajar kawad togkat best gak .di lencana jaya kita orang ade kembara muda kitaorg mendaki bukit di belakang wisma pengakap klang best dan penat pastu malam plak ada malam budaya best gila ade macam macam benda baru aku dapat tahu lepas tu aku lapak dengan budak jalan kebun ade budak perempuan diaorang semua sepoting gila aku suke gila kawan dgn dia orang .aku rasa ini adalah kem kat wisma paling best bagi aku kerana banyak kawan2 yang aku jumpa macam ibrahim firdaus dan ramai lagi a akhir kata sekali berpengakap selama-lama pengakap

Friday, April 2, 2010



semalam 1 april aku macam biasa je tak ada apa-apa , mulanya malam tu aku tusyen macam biasa tengah tusyen kawan aku irfan dapat sms mengatakan kawan aku ikmal dan syafiq kemalangan dekat jalam selamat masuk i.c.u kene langgar bas dia kata muka hancur so aku percaya a tapi aku masih ingat ini 1 april. tonok yang sms irfan .so dia ajak kita orang kumpul kat restaurant mubarak, rupanya dia org nak kenakan kita org je cerita ni dah meluas tersebar kat kawan2 kami sampai cikgu zahrin pun dapat tahu paling tak tahan ade kawan aku tu halim dia dengan bapak dia pukul 12 malam pergi hospital tengku ampuan rahimah klang dah konanya melawat a tapi rupanya kene tipu.so ni nasihat aku lah kalau nak kena kan orang jangan menyusah kan orang sangat tengok macam halim dia dengan bapak dia dah pegi hospital dah kesian bapak dia .so tonok ko siap lah setiap perbuatan mesti ade balasanya hahaha aku pun bodoh pegi percaya apa hal

Tuesday, March 23, 2010

PERINGATAN: URL blog ini akan diubah dari pemerhatisekolah.blogspot.com kepada DIARIPEMERHATI.BLOGSPOT.COM .tetapi huruf kecil

Friday, March 19, 2010

Gambar









ni antara gambar-gambar pada hari sambutan hari jadi sambutan ke 117 acs klang

HARI JADI

Pada 12mac 2010 smk methodist acs klang telah mengadakan satu sambutan harijadi sekolah yabg ke 117 di dewan besar .Banyak persembahan yang telah dipersembahkan oleh murid-murid smk methodist acs

Saturday, January 23, 2010

KAWAN


aku ada seorang kawan ni nama dirahsiakan. pada mula kami ni dah kawan la jugak la aku ingat dia tak iasap rokok tapi pada satu hari tu dia bagi tahu aku dia isap time tu aku rasa semua kepercayaan yg aku bagi dia a semuanya berterabo musnah aku rasa dia macam tipu aku selama ni , dia kate dia isap sebab stres dgn adik2 dia so time clear je dia isap aku , aku sebagai kwn dia ada jugak aku nasihat tapi tak jalan,aku harap kalau ko ada tengok blog ni harap ko berubah sebab merokok boleh menyababkan ko mampos awal ko nak ke kalau taknak cuba berhenti sebelum jadi lebih teruk.SAPA MAKAN CILI DIA YANG RASA PEDASNYA.

Monday, January 11, 2010


hari ni kawan aku mr . ting adalah mengadu kat aku bahawa tandas sekolah asc klang macam kat genting ada banyak asap aku ingat asap apa ? pe upenya asap rokok pe abis baju kwn aku tu, kalau mak dia bau memeng macam bau perokok tegar yang tak ingat nak mampos .aku mr pemerhati harap pihat sekolah mengambil tindakan

Friday, January 8, 2010

pemulaan sekolah

nama aku mr. pemerhati aku ni memerhati perbuatan budak2 sekolah aku dan budak sekolah lain yang berlaku didepan aku ,aku ni cuma nak luahkan apa yang terbuku di hati aku kerana aku mampu melihat kalau aku tegur dia orang gerenti kena lempang , aku cuma nak katakan buat baiklah didepan aku kerana aku akan tulis pasal korang kalau korang buat hal depan aku . KEPADA BUDAK ACS KLANG KORANG KENA BERSEDIA AKU SEKOLAH KAT SITU AKU AKAN TULIS PASAL KORANG DULU. TERIMA KASIH.